CINEMA EISZEIT

baukind-kino-eiszeit-berlin-saal

Located on the Zeughofstraße, two new floors have been have been added to the EISZEIT cinema: three digitally equipped cinemas, a foyer area with an open bistro kitchen and a separate smoking bar. The EISZEIT cinema continues with its unconventional program tradition of showing old cinema in the rear building and offers plenty of space for encounters and communication. A place has been created where one would like to spend quality time; where encounters and conversations can take place; and a program that makes a statement.

Client: Neue Eiszeit GmbH
Size: ca. 750 m²
Services: LPH 5-8
Completed: 07/2016
Location: Berlin
baukind-kino-eiszeit-berlin-restaurant
baukind-kino-eiszeit-berlin-bar
baukind-kino-eiszeit-berlin-foyer

From the roadside, one enters the cinema through an extensive foyer area. Next to the box office, there are seating areas and an open bistro kitchen. The first cinema hall on the ground floor, the largest of the three, seats 95 people. The design of the foyer and the halls is inspired by the utilitarian: unplastered walls and raw-floor pavement are left exposed like industrial veins, tastefully adorning the body of the theater and its retro cinema.

CONSTRUCTION PLAN

baukind-kino-eiszeit-planmaterial

EXISTING AND BUILDING PHASE

baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-8
baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-5
baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-7
baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-5
baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-1
baukind-kino-eiszeit-berlin-vorher-6